домаUncategorizedВо знак на благодарност за солидарноста по земјотресот, училиште во Турција ќе...

Во знак на благодарност за солидарноста по земјотресот, училиште во Турција ќе го носи името на нашата држава

Во Малатија, еден од неколку турски градови кои беа најпогодени од земјотресот во февруари годинава, ќе се гради училиште кое ќе го носи името на нашата држава, а ќе се гради со поголемиот дел од средствата кои македонските граѓани ги донираа во хуманитарна акција за помош на настраданите во Турција и Сириј.

Црвениот крст на Македонија информира дека 32 училници во истото училиште ќе бидат именувани по македонските градови.

Турција и Сирија на 6 февруари годинава беа погодени од катастрофален земјотрес во кој загинаа илјадници луѓе, а илјадници други беа повредени и оставени без покрив над главата.

Беше 16 јуни

00:04:04

Ден 16 јуни 2024

00:01:17

Беше 15 јуни

00:08:54

Ден 15 јуни 2024

00:01:17