домаUncategorizedТри години затвор за командирот кој помогна во филмското бегство од Идризово

Три години затвор за командирот кој помогна во филмското бегство од Идризово

Три години затворска казна му е пресудена денеска на полицискиот командир Срѓан Димитриевски филмското бегство од затвор на осуденикот Беким Мемети, осуден на над 20 години затвор. И командирот и тројцата полицајци од КПД „Идризово“ признаа вина.

Затворскиот полицаец Трајче Ацковски, исто така доби три години затвор, додека И.А., кој исто така учествувал во планот за бегство – казна затвор од 1 година и шест месеци.

За вработениот во „Идризово“, Т.П. пресудено е условна казна.

Обвинителството и одбраната можат да ја обжалат пресудата на Апелација

Беше 18 мај

00:03:36

Ден 18 мај 2024

00:01:17