домаUncategorizedШефот на Ваг Евгениј Пригожин е погребан во Санкт Петербург

Шефот на Ваг Евгениј Пригожин е погребан во Санкт Петербург

Шефот на Вагнер, Евгениј Пригожин е погребан во кругот на семејството во Санкт Петербург, соопшти неговата прес-служба.

Церемонијата која се одржала во неговиот роден град била од „затворен тип“.

Руските власти, по анализата на десетте тела пронајдени во авионот што се урна во регионот Твер, северозападно од Москва, на 23 август, потврдија дека 62-годишниот Пригожин е мртов.

Шефот на Вагнер, Евгениј Пригожин е погребан во кругот на семејството во Санкт Петербург, соопшти неговата прес-служба.

Церемонијата која се одржала во неговиот роден град била од „затворен тип“.

Руските власти, по анализата на десетте тела пронајдени во авионот што се урна во регионот Твер, северозападно од Москва, на 23 август, потврдија дека 62-годишниот Пригожин е мртов.

Беше 18 мај

00:03:36

Ден 18 мај 2024

00:01:17